Find Us On Facebook

BREAKING

26 April 2010

The Best, 10 Free Alternatives CD/DVD Burner

burning softwareSebagai tempat penyimpanan, Hardisk memiliki kapasitas tertentu. Terkadang tanpa kita sadari bahwa hardisk yang kita miliki sudah penuh. Keadaan seperti ini justru mempengaruhi kinerja PC. Data yang tersimpan di dalam hardisk bisa saja diperoleh dari aktivitas download, seperti file MP3, Software, Game, Film, file ISO, Wallpapers dan lain-lain. Salah satu pilihan yang bisa dijadikan media penyimpanan adalah CD/DVD/Blue Ray. Yang harganya cukup lumayan murah.

Untuk memindahkan data ke dalam CD/DVD/Blue Ray (burning) digunakan software tertentu. Ada yang berbayar dan ada yang gratis. Pada postingan kali ini saya akan memuat beberapa software untuk burning yang gratis sebagai alternative.

1.CDBurnerXP
This is by far the most popular free alternative to the expensive Nero Software. Works on Vista as well, and here’s a features-highlight from CDBurnerXP: Multi Language Interface, Support for Blu Ray/HD DVD, BIN > ISO converter included.

2.InfraRecorder
This is the software that I currently use on my computer as a Nero alternative, and I must tell, it’s damn simple and straightforward. Has all that you might expect in a CD DVD Burning software like Nero. Some highlights from this Nero alternative include: Support for Multi-Session, Very Light on Resources, Support for not just ISO, but also BIN and CUE images, Burning on Dual Layer DVDs is supported

3.DeepBurner (Free Edition)
Another good alternative. Available both as a regular and portable app. So if you want something you can carry around on your USB Flash Drive then check this one out.

4.Ultimate CD/DVD Burner
This simple solution can serve all your basic CD burning needs. Similar to above Deepburner, there is a portable version. The only thing I don’t like about this one is interface, it reminds of Windows 95.

5.Burn At Once
Burn At Once is another good CD/DVD Burning Application. It can copy discs on the fly and has the following unique features: Tagging of media by importing data from FreeDB, Multi Language Support, Drag and Drop Interface.

6.Burn Aware Free Edition
This relatively new software is creating waves, and it’s intuitive interface is attracting users. It’s very light on resources, and supports every other format that you can imagine (including Blu Ray). Burning is fast because this software burns data directly on to the medium, instead of waiting for ‘hard disk staging’.

7.ImgBurn
Another software that’s worth mentioning here is ImgBurn. It’s a lightweight CD / DVD / HD DVD / Blu-ray burning application that can be installed both on Windows and Linux PCs. It’s probably the most extensive out of all. If you’re looking for something advanced and with lots of features ImgBurn seems like a good candidate.

8.Express Burn Disc
urning software to create and record audio and data CDs quickly and easily on Windows or Mac. Features :Ultra fast burning to save you time, Burn audio, video or files to CD, DVD or Blu-Ray, Drag and drop files straight into the application.

9.DVD Shrink
DVDShrink is software to backup DVD discs. You can use this software in conjunction with DVD burning software of your choice, to make a backup copy of any DVD video disc.

10.Ashampo Burning Studio
Multi-disc file backup and restore on CDs, DVDs and Blu-ray discs; create compressed backup archives with powerful password protection.

Saya yakin masih banyak lagi software-software burning yang lainnya. Silahkan anda coba, ini hanya masalah pilihan. Jika anda mau menambahkan, silahkan sampaikan dalam kotak komentar. Terimakasih.

About ""

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus suscipit, augue quis mattis gravida, est dolor elementum felis, sed vehicula metus quam a mi. Praesent dolor felis, consectetur nec convallis vitae.

20 komentar:

  1. Selain Nero, saya kadang pake infran recoder. Simple namun banyak fungsi. Yang lain belum pernah coba. Thanks infonya.

    BalasHapus
  2. banyak juga ya....
    kalo pengen coba yang laen bisa kunjungi

    http://zonefree45.blogspot.com

    BalasHapus
  3. saya kira gratis pakai softwarenya

    BalasHapus
  4. @Cara buat duit
    Dari beberapa software burning diatas, ada yg pernah saya coba. Gratis,,nggak bayar.
    @Zonefree
    @NegeriAds
    Makasih atas komentarnya, semoga membantu.

    BalasHapus
  5. ternyata gratis ya mas irur.saya kira berbayar

    BalasHapus
  6. Walaupun free tapi tetap sehebat yang berbayar walaupun ada sedikit kekurangan aplikasi softwarenya...

    BalasHapus
  7. pake NERO aja kang sayaa

    BalasHapus
  8. kelebihan nya di banding NERO apa..?

    BalasHapus
  9. @ A TechnoLedge Blog
    banyak sekali kelebihannya. pertama free alias gratis. kedua,ukuran space instalasi yg diperlukan tidak banyak. ketiga, ukuran file yang kecil. jd lebih mudah mendownloadnya. kalo hanya burning CD/DVD saja knapa mesti pake software yg gede. software yg diatas nggak kalah ama nero.. coba aja pasti..gampang..power full...

    BalasHapus
  10. Wah aku lebih suka pake nero karena udah terbiasa sob...Tapi thanks infonya....

    BalasHapus
  11. ternyata banyak juga ya ... saat ini saya masih pake nero .... dah terbiasa ...

    BalasHapus
  12. terimakasih atas masukkannya. software burning diatas adalah alternative selain nero. kalau mau coba silahkan...

    BalasHapus
  13. kerennnn teknologinnyaaaaaaa.........

    New AVENGED SEVENFOLD rilis 18 Mei 2010
    download di www requestlagu co cc

    BalasHapus
  14. Kalau saya pake yang nomer 10.....

    BalasHapus
  15. Mampiirr, slm kenal ... nice info sob... mungkin klo skrg sdh mulai muncul persaingan antara cd dgn portable harddisk, sbg media penyimpan yg bisa di bawa-2... semoga sukses ya sob, lanjuttt...

    BalasHapus
  16. Kalau aQ, tinggal beli hardisk baru dech...

    hahahahaha... Bercanda ding....

    BalasHapus
  17. tandingan Nero ya....

    BalasHapus

 
Copyright © 2013 Blog Komputer Internet dan Motivasi
Design by FBTemplates | BTT